Akcia Tričko + ponožky ZADARMO → Použi kód LADINAMTO

Fusakle oslavujú päť rokov, oslávte to spolu s nami!

17 September, 2020 

Áno, už je to päť rokov, čo si na nohy obúvame Fusakle. Nejak rýchlo to ubehlo, tak som sa pozrel na to, čo sa od nášho začiatku udialo.

Povedzme si to na pár číslach:

2015 je rok, kedy sme sa prvýkrát ukázali. Na Dobrom trhu.
2 chalani si povedali, že popri svojich zamestnaniach spravia ešte niečo pekné.
3 vedúcich majú Fusakle v súčasnosti.
5 rokov tu s nami už o pár mesiacov oslávi naša Lenka. Okrem silných nervov o nás aj pekne hovorí, pretože k nám dotiahla ďalších šikovných členov rodiny!
170 zamestnancov majú Fusakle v čase najväčšieho vyťaženia.
14 predajných miest máme na Slovensku.
2018 sme vstúpili aj na susedný český trh.
13 predajných miest máme v Čechách.
1111 modelov ponožiek sme už vyrobili. Koľko ostalo nepoužitých návrhov radšej ani nerátame.
680 “customových” modelov sme vyrobili pre mnoho firiem podnikajúcich na Slovensku ako darček pre ich klientov, zákazníkov, partnerov alebo zamestnancov.

Vykročiť správnou nohou sa nemusí podariť hneď

Koľko rokov oslavujeme, opakujeme všade, ale história značky sa začala písať trochu skôr. A nie práve úspešným spôsobom! Hoci pletacie stroje boli začiatkom 90. rokov kade-tade po Slovensku, postupne sa vytrácali a zostávajúce výroby išli “na istotu”. Čierne alebo biele klasiky, ak sa chceli odviazať, pridali inú farbu. Ja som nemal reálnu skúsenosť s navrhovaním ponožiek, ani s technikou pletania, a tak boli prvé vyrobené modely dosť nepríjemným prekvapením. Od ostatných farebných a pekných ponožiek sa líšili farbami, vzormi aj strihom. Tak sme začali odznova, lebo som veril, že to má zmysel. A najmä som chcel ukázať, že aj ponožky môžu meniť svet okolo nás.

Ponožky môžu aj pomáhať

A tak sa zrodila aj kolekcia Pomáham. V nej sú ponožky použité aj ako nosič na sprostredkovanie nejakého posolstva. Že máme lokálny pôvod, spolupracujeme s tretím sektorom alebo upozorňujeme na rôzne dôležité udalosti, napríklad na 100. výročie založenia Československa či na 30 rokov od Nežnej revolúcie. Z každého predaného páru odvedieme jednotlivým organizáciám finančný príspevok na podporu ich aktivít. Takéto spolupráce máme napríklad s Ligou proti rakovine, organizáciami Úsmev ako dar, My sme les alebo so zbierkou Belasý motýľ.

Ideme svojou cestou

Ako som napísal v úvode, nadväzujeme na dlhoročnú tradíciu textilnej výroby v Československu, ale nie je môj a vlastne ani náš štýl, ísť v pohodlných vychodených chodníčkoch. Chceme stále napredovať. Preto neustále pripravujeme nielen inovácie v modelových radách, dizajnoch, materiáloch alebo technológiách, ale aj v prístupe k zákazníkom. To, čo však nemeníme, sú naše hodnoty. A budeme robiť všetko pre to, aby to tak bolo aj naďalej.

Toto je aj príležitosť, aby sme si pogratulovali všetci, pretože bez vás, našich zákazníkov by sme tu samozrejme neboli.

Ďakujeme vám za vašu priazeň, sme veľmi radi, že ste s nami!