Akcia Tričko + ponožky ZADARMO → Použi kód LADINAMTO

História značky FUSAKLE

8 September, 2019 

Niečo sa tu musí udiať na tom našom Slovensku. Chceme znovu priniesť ľuďom radosť. No hlavne odvahu na zmenu myslenia.

2014
Niečo sa tu musí udiať na tom našom Slovensku. Chceme znovu priniesť ľuďom radosť. No hlavne odvahu na zmenu myslenia. Chcelo by to niečo malé, jednoduché a šikovné, bez rozdielu veku, práce, "postavenia". Slovensko malo silný textilný priemysel a keď sa spojí to dobré z minulosti, s dobrým úmyslom a moderným zo súčasnosti, môžu z toho vzniknúť Fusakle.

Fusakle preto, lebo starí rodičia nepovedali ponožkám inak, ako fusakle. Vždy boli u nás šikovní ľudia a vznikali u nás svetové veci. Už ich len bolo treba nájsť a presvedčiť vyskúšať niečo nové a iné.

2015
Vytvorili sme úplne prvé vzorky. Reakcia od kamarátov – “Fakt si to nerozmyslíš?" "Nie"
Pôvodné návrhy som zahodil do koša a začal úplne od začiatku. Tvar, materiál, farby, vzory. Po niekoľkých mesiacoch upravovania šírky, dĺžky, zloženia a nových farebných kombinácií vznikli prvé Fusakle. Reakcia od kamarátov – “A tieto si môžem zobrať?” “Nie”

2015 September
Fusakle uzreli verejne prvýkrát svetlo sveta na Dobrom trhu na Panenskej a konečne začali šíriť radosť. Reakcie boli parádne. Každý sa hned usmial. Starší začali spomínať na kvalitu z minulosti a mladí pochvaľovali farby a vzory. Odvtedy nás stretávaš na rôznzch marketoch, trhoch, festivaloch, rínkoch a všade tam, kde ľudia hľadajú niečo nové, iné a zaujímavé.

2016
Naša prvá veľká spolupráca a rozšírenie Fusakiel do celého Slovenska. Vďaka našim sieťovým partnerom sme mohli napĺňať náš prvotný zámer – šíriť radosť, pomáhať a hlavne sa baviť. A sme radi, že tento zámer vyšiel a že tu je stále veľa ľudí s otvoreným srdcom.

2017
Spolu s Vami sme začali tvoriť jedinečnú kolekciu ľudových vzorov z rôznych kútov našej krajiny. Zapojilo sa viac ako 20000 ľudí a dotali sme 220 inšpirácií. Odvtedy sa ľudová kolekcia rozrástla niekoľkonásobne. A stále rastie.

2018
Otvorili sme prvý Fusakle showroom v Bratislave a v Prahe, kde je možné nájsť všetky naše ponožky, tričká a tašky pokope. Navyše sme naštartovali nový doplnkový tovar s rukopisom ďalších šikovných čecho - slovákov, aby sme ti ukázali, že sa nemáme za čo hambiť a čoho sa báť.