Akcia Tričko + ponožky ZADARMO → Použi kód LADINAMTO

Tip na túru vo Fusakliach: Chata Plesnivec

14 July, 2023 

Načo cestovať k moru, keď máme toľko prírodných krás aj u nás? Slovensko je domovom Fusaklí , preto v našej kolekcii nesmú chýbať obľúbené slovenské dominanty. Vyraz s nami za zážitkami a objav zberateľskú sériu HORSKÉ CHATY.

Dnešná túra prechádza hneď popri dvoch horských chatách, na ktorých sa môžeš občerstviť. Horské chaty podporíš kúpou kúskov z našej tatranskej kolekcie priamo u chatárov. 

Kde začať?

Našim východiskovým bodom bude obec Tatranská Kotlina. Dostaneš sa sem jednoducho, autobusom z Popradu alebo z Tatranskej Lomnice. Ak cestuješ autom, zaparkuj na platenom parkovisku pri zastávke SAD v Tatranskej Kotline. Odtiaľ sa vydáš po stopách zelenej značky až k Chate Plesnivec.

Chata Plesnivec

Chata Plesnivec vo výške 1 290 m n.m. je jediná prevádzkovaná vysokohorská chata v Belianskych Tatrách, v závere doliny Siedmich prameňov. Patrí medzi najľahšie dostupné chaty vo Vysokých Tatrách. Túra z Tatranskej Kotliny je vhodná aj pre rodiny s deťmi a na chate je samozrejmosťou aj občerstvenie. Ak si však chceš túru predĺžiť, pokračuj s nami ďalej.

Veľké Biele pleso

Z Chaty Plesnivec sa presunieme ďalej až k Bielemu plesu, ktoré sa nachádza v nadmorskej výške 1 612 m n.m., V jeho blízkosti postavili drevený altánok a nájdeš tu tiež niekoľko miest na sedenie.

Vieš, že?

Až do roku 1974 stála pri Bielom plese Kežmarská chata, ktorá žiaľ vyhorela. O jej výstavbu sa naďalej usilujú Tatranci a my sa nemôžeme dočkať, keď budeme aj jej dizajn nosiť na ponožkách.

Chata pri Zelenom plese

Od Bieleho plesa nás čaká už len pár metrov chôdze k obľúbenej Chate pri Zelenom plese. Chata prezývana Brnčalka sa nachádza vo výške 1 551 m n.m na brehu Zeleného plesa. Je mimoriadne obľúbená medzi lyžiarmi, turistami a celoročne ponúka občrstvenie a nocľah. Aj na tejto chate nájdeš naše kúsky s dizajnom Chaty pri Zelenom plese.

Kopské sedlo
Stále nemáš dosť? Vydaj sa smerom naspäť po červenej značke až na ľahko dostupné Kopské sedlo. Toto trávnaté sedlo oddeľuje Vysoké a Belianske Tatry a ponúka úžasný výhľad na Jahňací štít, Ždiarsku vidlu alebo zaujímave vrchy Belianok – Havran a Muráň. Trasa na Kopské sedlo je jedna z menej náročných a zvládnu ju aj deti.

Ponožky Chata pri Zelenom plese
Ponožky Chata pri Zelenom plese
Skladom 
9,99 €
Tričko Chata pri Zelenom plese
Tričko Chata pri Zelenom plese
Skladom 2ks
24,99 €
+ Ponožky zadarmo
Mikina Chata pri Zelenom plese
Mikina Chata pri Zelenom plese
Nie je skladom
49,00 €
+ Ponožky zadarmo Nie je skladom

Kolekciu HORSKÉ CHATY sme navrhli na princípe zberateľskej série. Na našom eshope a priamo na vybraných chatách si môžeš kúpiť jednotlivé dizajny a podporiť tak horských chatárov.
Už onedlho ti predstavíme úplnu NOVINKU v horskej kolekcii. Pre viac zákulisných infošiek sleduj naše sociálne siete a prihlás sa na odber NEWSLETTRA.