Akcia Tričko + ponožky ZADARMO → Použi kód LADINAMTO

Tip na túru vo Fusakliach: Chata pod Rysmi

20 June, 2023 

Letná turistická sezóna sa práve začala! Vyraz na hory a podpor domáci turizmus v pravých slovenských kúskoch.Vďaka kolekcii Horské chaty si okrem zážitkov z hôr môžeš odniesť aj peknú a praktickú pamiatku. Kolekciu sme navrhli na princípe zberateľskej série.

Cez víkend sa v našich milovaných veľhorách otvorili letné turistické chodníčky. To znamená, že sa konečne môžeš oficiálne vydať aj na tatranské štíty. Máme pre teba tip na obľúbenú tatranskú klasiku, ktorú môžeš podniknúť jedine počas letnej sezóny, a to v období od 15.júna do 31.októbra.

Dnešná túra prechádza hneď popri niekoľkých horských chatách, na ktorých sa môžeš občerstviť. Horské chaty môžeš podporiť kúpou ponožiek a multifunkčných šatiek znašej tatranskej kolekcie priamo u chatárov

Kde začať?

Východiskom našej túry bude zastávka ŽST Popradské Pleso. Na túto zastávku sa dostaneš pohodlne električkou TEŽ z Popradu alebo zo Štrského Plesa. V lete premáva električka každú hodinu. Ak cestuješ autom, zaparkuj pozdĺž cesty pri zastávke. Prvým bodom programu bude Popradské pleso, ktoré je obľúbeným východiskom viacerých tatranských túr.

Vieš, že?

Popradské pleso sa kedysi prezývalo aj Rybie oko. Je to preto, že bolo jediným plesom na južnej strane Vysokých Tatier, v ktorom žili ryby.

Majláthova chata

Ako prvú spatríme pri brehu Popradského plesa Majláthovu chatu, ktorá ponúka občerstvenie s veľkou terasou. Nachádza sa v nadmorskej výške 1 495 m n.m. a bola pomenovaná na počesť Vojtecha Majlátha, ktorý sa najviac zaslúžil o jej výstavbu. Chata je ľahko dostupná aj zo Štrbského Plesa, pešo sa sem dostaneš za približne hodinku chôdze nenáročným terénom. Táto krátka túra je vhodná pre všetky vekové kategórie. Vieš, že v našej horskej kolekcii nájdeš už aj dizajn Majláthovej chaty? 

Chata pri Popradskom plese

Hneď vedľa Majláthovej chaty sa týči vysokohorský hotel, ktorý ponúka nielen občerstvenie, ale aj wellness a reštauráciu a je významným bodom pre horolezcov. Prechádzku okolo Popradského plesa si môžeš predĺžiť a vybrať sa na 10 minút vzdialený symbolický cintorín venovaný pamiatke obetí Vysokých Tatier. My však pokračujeme ďalej, ešte vyššie.

Chata pod Rysmi

Oplatilo sa čakať! Chata pod Rysmi je otvorená len v letnej sezóne od 15. júna do 31. októbra, preto si túto túru naplánuj čím skôr. Na vysokohorskej ubytovni ťa čaká nezabudnuteľná atmosféra, ktorú vytvára zohratý tím chatárov. Chata pod Rysmi je známa aj kadibudkou s najkrajším výhľadom a tešiť sa môžeš aj na klasické chatárske jedlá – parená buchta a dobrá cesnačka, ktoré sú po dlhom dni na nezaplatenie. Chata je v nadmorskej výške 2 250 metrov najvyššie položenou horskou chatou vo Vysokých Tatrách i na Slovensku. Tak ako na ostatných horských chatách, aj tu si môžeš zakúpiť pamiatku v podobe našich ponožiek a šatiek.

Cesta na Rysy

Výstup na samotný vrch Rysy (2 503 m n. m.) trvá z chaty približne 45 minút. Či už ho zvládneš v jeden deň alebo na chate prenocuješ a spolu s partiou vyrazíte na východ slnka, priprav sa na naozaj dychberúce výhľady. Noc na chate si odporúčame rezerovať čím skôr, najmä ak sa chystáš cez víkend. Zo skúseností vieme, že letá na Rysoch zvyknú byť naozaj rušné. 

Horské chaty

Našu horskú kolekciu sme tento rok doplnili o unikátne kúsky! Vďaka novej kolekcii Horské chaty od Fusaklí si okrem zážitkov z hôr môžeš odniesť aj peknú a praktickú pamiatku. Sety obsahujú tričká, mikiny, ponožky a multifukčné šatky. Nájdeš ich na našom eshope a na vybraných horských chatách.

Ponožky Chata pri Popradskom plese
Ponožky Chata pri Popradskom plese
Skladom 
9,99 €
Šatka Fusakle Chata pri Popradskom plese
Šatka Fusakle Chata pri Popradskom plese
Skladom 
13,99 €
Mikina Chata pri Popradskom plese
Mikina Chata pri Popradskom plese
Skladom 2ks
49,00 €
+ Ponožky zadarmo
Tričko Chata pri Popradskom plese
Tričko Chata pri Popradskom plese
Na objednávku
24,99 €
+ Ponožky zadarmo

Horské NOVINKY

Chceš užiť turistiku v maximálnom pohodlí a byť pripravený na všetky vrtochy počasia? Mrkni aj na naše funkčné ponožky a podkolienky na turistiku a všetky outdoorové aktivity. Sú vyrobené z pružného a rýchloschnúceho materiálu. Strategicky navrhnutá kombinácia kvalitných funkčných materiálov a merino vlny zabezpečuje dostatočnú priedušnosť a odolnosť, froté spevnenie zase chráni proti otlakom a oderom.

Sleduj ďalšiu časť nášho blogu, toto leto máme pre teba prichystané ďalšie HORSKÉ NOVINKY.