Akcia Tričko + ponožky ZADARMO → Použi kód LADINAMTO

Tip na túru vo Fusakliach: Sliezsky dom a Východná Vysoká

4 July, 2023 

Letné prázdniny sa práve začali a turistická sezóna v našich veľhorách je v plnom prúde. Vydaj sa s nami na túru popod najvyšší slovenský štít a navštív jednu z najmodernejších horských chát na Slovensku. Vyraz na túru vo Fusakliach.

Dnešná túra prechádza popri horskej chate a zároveň aj popri najvyššom slovenskom vrchu. Na horskej chate sa môžeš občerstviť a zároveň si na nej zakúpiš naše horské dizajny na ponožkách a multifunkčných šatkách. Dokonca máme pre teba aj tip, ako si túru predĺžiť na ďalšiu tatranskú chatu. Tak poďme na to!

Kde začať?

Východiskom dnešnej túry je obec Tatranská Polianka. Dostaneš sa sem jednoducho električkou TEŽ z Popradu, ktorá v letnej sezóne premáva každú hodinu. V Tatranskej Polianke nájdeš aj platené parkovisko, v letnej sezóne však odporúčame privstať si skôr, môže byť obsadené.

Sliezsky dom

Prvou zastávkou na našej trase je horský hotel Sliezsky dom. V nadmorskej výške 1 670 m n.m  je Sliezsky dom najvyššie položený horský hotel na Slovensku s wellnessom a reštauráciou. Horský hotel je otvorený celoročne a je veľmi obľúbeným východiskom letných aj zimných túr. Kolekciu s dizajnom Sliezsky dom si zakúpiš priamo na recepcii.

Gerlachovský štít

Sliezsky dom je zároveň výhodiskom túry na najvyšší vrchol Slovenska, Gerlachovský štít. V našej tatranskej kolekcii nesmel chýbať ani náš najvyšší štít vo výške 2 655 m n m. Po zdolaní Kriváňa a Lomnického štítu sa určite vyber na majestátny Gerlach v povinnom doprovode horského vodcu. 

Tričko Gerlach
Tričko Gerlach
Skladom 2ks
24,99 €
+ Ponožky zadarmo
Ponožky Gerlachovský štít
Ponožky Gerlachovský štít
Posledné kusy 
9,99 €

Východná Vysoká

Po návšteve Sliezskeho domu pokračujeme vyššie, obdivujeme pritom Velické pleso a stúpame až po Poľský hrebeň, ktorého vrchná časť je zaistená reťazami. Odtiaľto je to už len cca pol hodina na vrchol Východnej Vysokej. Čaká nás kamenistý terén a na záver nádherné výhľady do Veľkej Studenej doliny. Celá túra z Tatranskej Polianky a naspäť by ti pri dobrej kondícii mala zabrať približne 8 hodín s prestávkami. Určite si však na túto túru rezervuj celý deň a vyraz čo najskôr, aby si sa vyhol/vyhla letným búrkam.

Pre náročných

Pre tých, ktorým sa máli, máme tip, ako si túru predĺžiť na 2 dni s nocou na Zbojníckej chate. Z Východnej Vysokej sa vráť na Polský hrebeň a pokračuj výstupom do sedla Prielom. Technicky náročný prechod sedlom Prielom je vhodný len pre skúsenejších turistov. Sedlo je podobne ako Priečne sedlo zaistené stupačkami a reťazami. Po náročnejšom výstupe ťa čaká už len klesanie k Zbojníckej chate, kde si po celom dni oddýchneš.

Ponožky Sliezsky dom
Ponožky Sliezsky dom
Skladom 
9,99 €
Šatka Fusakle Sliezsky dom
Šatka Fusakle Sliezsky dom
Skladom 10ks
13,99 €
Tričko Sliezsky dom
Tričko Sliezsky dom
Na objednávku
24,99 €
+ Ponožky zadarmo

Horské chaty

Našu horskú kolekciu sme tento rok doplnili o unikátne kúsky! Vďaka novej kolekcii Horské chaty od Fusaklí si okrem zážitkov z hôr môžeš odniesť aj peknú a praktickú pamiatku.

Kolekciu (ponožky a multifunkčné šatky) sme navrhli na princípe zberateľskej série. Na našom eshope a priamo na vybraných chatách si môžeš kúpiť jednotlivé dizajny a podporiť tak horských chatárov.

Sleduj náš ďalší FusBLOG a dozvieš sa všetko o pripravovaných NOVINKÁCH!